Office 365 eksperten: Mine bedste tips til Teams

Flere medarbejder arbejder hjemmefra og vi deler derfor vores erfaringer med hjemmearbejde. I dette blogindlæg giver Office 365 ekspert Jenny Oredsson Lind, nyttige tips til, hvordan du effektivt arbejder i Teams hjemmefra. Vi håber, at Jennys råd kan hjælpe til en mere effektiv arbejdsdag derhjemme.

Mine bedste tips i Teams:

 

Download Teams appen

Du kan altid bruge webversionen af teams, vi anbefaler dog, at du downloader appen ned på dit skrivebord. Når appen er downladet får du automatisk beskeder og notifikationer. Har du kun Teams åben i din webbrowser, bliver du ikke påmindet medmindre du er inde på selve websiden. Man skal derudover være opmærksom på, at webversionen af Teams kan være forskellige afhængig af, hvilken browser man benytter. 

Du kan åbne filer i appen, eller øverst i menuen

Når du vælger en fil og den åbnes i Teams, kan meget redigeres med det samme, men vi anbefaler at redigere i Office Word, Excel eller PowerPoint. Når filen lukkes i Teams, omdirigeres du tilbage til siden ”Generelt” og du skal derefter navigere dig tilbage til siden med dokumenter.

Start en direkte chat i kommandolinjen

Vil du have fat på en person hurtigt og nemt i Teams, så skal du skrive @ i kommandolinjen og dine kontakter vil derefter komme frem. Du kan nu direkte vælge, hvilken person du vil i kontakt med.

Indstil notifikationer

Du kan indstille appen til at give dig notifikationer når en bestemt kontakt er tilgængelig. Det kan f.eks. være hvis du vil holde styr på, hvornår dine kollegaer er tilbage fra kaffepause.

Skjul baggrunden når du er i videomøde

Hvis du i et videomøde ikke ønsker at vise baggrunden, kan du ændre dette når du er inde i selve videomødet. Ved at klikke på de tre prikker ”...” kan du vælge at sløre baggrunden så kun er dig, der er i fokus. 

Få hurtigt hjælp til teams

Har du brug for vejledning i Teams kan du skrive ”/ hjælp” i kommandolinjen. Du navigeres nu ind på en side med information og vejledning til Teams.

Problemer med at tilføje apps?

Har du svært ved at finde de nyttige apps du har læst om? Det kan skyldes, at din organisation ikke har gjort det tilgængeligt. Kontakt din IT-afdeling for at få adgang til flere apps.

Download vores guide om teams

En hurtig guide til at arbejde i Microsoft Teams