Dokument: Sammenligning af dine intranetkrav med mulighederne i Microsoft 365, SharePoint og Viva Connections

Før du beslutter dig for, hvilken platform dit næste intranet skal være på, så skal du selvfølgelig sammenligne dens muligheder med dine forretningsbehov. Download dette dokument som støtte til din analyse af, hvordan dine krav kan blive imødekommet af Microsoft 365, SharePoint og Viva Connections.

For organisationer, der bruger Microsoft 365, er det ofte et åbenlyst valg at bruge den suite af produktivitetsværktøjer, der er de største på markedet, som platform, når processen med at planlægge et nyt intranet begynder. Og dette er ikke en overraskelse, fordi:

  • Hvis organisationen allerede abonnerer på platformen, så er der måske ikke yderligere licensomkostninger.
  • Interessenter bliver ikke kritiseret for at vælge veletablerede produkter så som SharePoint, Yammer og Viva Connections.
  • Ofte vil der være interne eller eksterne IT-folk, der kan bevidne, at Microsoft 365 platformen har muligheder for at imødekomme jeres overordnede krav.

Men før du tager en beslutning om, hvilken platform dit næste intranet skal være på, så er det en god ide at sammenligne mulighederne i Microsoft 365 med dine forretningskrav på et mere detaljeret niveau. Du er velkommen til at downloade dokumentet Sammenligning af intranetkrav med mulighederne i Microsoft 365 for at blive klogere på, hvordan platformen kan imødekomme almindelig krav til branding, nyhedshåndtering, navigation, søgning, målretning, skabeloner og brug af mobil.

Microsoft 365 intranetmuligheder vs. -krav

Nogle af de konklusioner, der bliver diskuteret i dokumentet, er:

  • Nyhedshåndtering og målretningsbegrænsninger vil give betydelige udfordringer for kommunikationsfolk, der stiler efter en gennemtænkt, håndterbar og personaliseret løsning.
  • Platformens mangler med hensyn til navigation, søgning og brug af mobil kan være kilder til forvirring hos slutbrugerne.
  • Standardopsætningen i SharePoint i forhold til branding, skabeloner og governance kan bidrage til, at løsningen virker forskelligartet, og det kan hæmme brugeroplevelsen.
  • Et intranet baseret på SharePoint er typisk sat op som en samling af sites, der er løst forbundet i en portal, hvor et ensartet udseende og governance på tværs af organisationen ikke er særlig højt prioriteret.
  • Mindre virksomheder vil ofte opleve, at Microsoft 365 kan opfylde størstedelen af deres krav, mens mellemstore og store virksomheder vil kæmpe med platformens begrænsninger.
  • Hvis en virksomhed ønsker at have et intranet, der har et større omfang end et basisintranet, så vil det kræve et budget til intern og/eller ekstern ekspertise til at sætte løsningen op og styre den.
  • Når der udvikles specialdesignede løsninger til at omgå SharePoints begrænsninger, så vil det også kræve et budget til at vedligeholde og opdatere disse.

Hvis du har spørgsmål omkring at samemnligne dine intranetkrav med mulighederne i Microsoft 365, eller hvis du vil vide mere om, hvordan Omnia kan opfylde dine forventninger – så kontakt os venligst.