Malmø Kommune vinder prisen som Årets Digitale Arbejdsplads 2020

Precio Fishbone og teamet fra Omnia ønsker vores kunde, Malmø kommune et stort tillykke med den velfortjente pris, Best Digital Workplace of the Year for User Engagement.

Denne pris uddeles en gang årligt af Digital Workplace Group, Simpler Media Group og CMSWIre. Blandt tidligere vindere finder man American Express, Liberty Mutual Insurance og BNY Mellon.

Et intranet som bringer værdi til slutbrugeren

 

Malmø kommune arbejder meget aktivt for at udnytte digitaliseringsmulighederne. I årene fra 2017-2022 arbejder organisationen efter et struktureret program, som skal forbedre den digitale arbejdsplads, med det formål at levere bedre service til borgerne og styrke demokratiet.

Et af initiativerne var at udvikle og implementere et nyt intranet med fokus på at tilføre værdi til slutbrugerne og opfylde organisatoriske mål. I 2018 besluttede Malmø kommune, at løsningen skulle baseres på Microsoft 365 og Omnia, og valgte Precio Fishbone som implementeringspartner.

Implementeringen af det nye intranet startede i 2019 og et år senere blev det lanceret med meget positive reaktioner fra brugerne. Malmø kommune er blevet anerkendt for aktivt at arbejde med brugerinddragelse, test og adoption, som dermed har givet en bedre forståelse for deres slutbruger.

En imponerende tilgang til brugerengagement

 

The Digital Workplace Group (DWG) er en organisation, der giver leverandør-neutral, upartisk rådgivning og praktisk støtte til organisationer, som hjælp til en bedre digital arbejdsplads. En gang om året udnævner organisationen en overordnet vinder som Årets Digitale Arbejdsplads og andre priser som er kategoribasseret.

DWG kom med følgende udtalelse om dette års vinder af Prisen for Årets Digitale Arbejdsplads i kategorien User Engagement:

“The City of Malmø has a clear focus on employees and citizens, that drives the Digital Workplace at the City of Malmø, and their approach to user engagement was among one of the more impressive that the panel has seen. The approach included:

  • An impact map to understand behaviors
  • Broad participation, testing throughout the implementation
  • A voluntary adoption community called a Digital Café.”
 

Du kan finde listen over de nominerede til Digital Workplace Awards ved hjælp af dette link.

En velfortjent udtalelse

 

Prisen er velfortjent, udtaler Robert Lindgren, projektleder hos Precio Fishbone:

- Jeg synes virkelig, at Malmø kommune har fortjent prisen og jeg ønsker dem er stort tillykke. De har haft et professionelt og engagerende projektteam, som har forpligtet sig og påtaget sig udfordringer fra vidt forskellige arbejdsroller.

- Når det kommer til at sikre en god brugeroplevelse, har vi aldrig oplevet, at en kunde gøre sit arbejde så grundigt. Især arbejdet med, hvordan indholdet skal struktureres og, hvordan man skaber en løsning, der er let at navigere og arbejde i. Malmø kommune fortjener særlig omtale fordi, at de har formået at træffe en fælles beslutning om en global navigation med fælles struktur på tre niveauer, hvilket er helt usædvanligt.

Anders Fagerlund, Product Offer Lead for Omnia, har følgende kommentar om prisen:

- Vi investerer meget i at sikre, at Omnia leverer en intuitiv, personlig og opgaveorienteret oplevelse for slutbrugerne. Men for at intranettet kan skabe værdi i organisationen, kræver det engagement fra brugeren. Malmø Kommune er virkelig lykkedes med at få brugerne til at benytte intranettet og det er bl.a. grunden til at de vinder prisen. Vi er meget glade og stolte over, at have været involveret i en løsning, som er en del af deres arbejde og fremtidige succes.