Fremragende intranet: 5 vigtige principper ved prisvindende intranet

Når du udarbejder strategier og planer for dit næste intranet, kan du med fordel tage udgangspunkt i nøgleprincipperne for de bedste løsninger på markedet: Personalisering, forbedret tilgængelighed, knowledge management-løsninger, tilpasning til at løse forretningsbehov og langsigtet arbejde med fokus på løbende forbedringer.

I den moderne virksomhedskommunikation med digitale samarbejdsformer har intranettet udviklet sig til at være et vigtigt værktøj for globale organisationer. Den prestigefyldte 'Intranet and Digital Workplace Award 2023' - som i år blev uddelt for 17. år i træk af det australske konsulentfirma Step Two - anerkendte de bedste intranet, som hver især udmærkede sig på forskellige områder. Denne artikel samler de vigtigste erfaringer fra de fem guld- og sølvvindere med fokus på principper, der kan løfte intranettet til at skabe forøget effektivitet og produktivetet i organisationen.

1. Personalisering: Skræddersy oplevelsen

Et fremtrædende træk blandt vinderne var deres engagement i personalisering. I komplekse globale organisationer er one-size-fits-all-tilgangen ikke længere tilstrækkelig. Forestil dig i stedet et scenarie, hvor hver medarbejder bliver mødt af en hjemmeside, der er skræddersyet til deres rolle, afdeling og præferencer. Relevante nyheder, opdateringer og værktøjer er i fokus. Dette niveau af personalisering fremmer engagement, strømliner arbejdsgange og sender et klart budskab: Du betyder noget.

Men personalisering stopper ikke ved indholdet. Vinderne udnyttede brugerdata til at anbefale indhold, foreslå forbindelser og kuratere læringsstier. Det handler om at levere en intranetoplevelse, der føles skræddersyet og fremmer en følelse af værdi og tilhørsforhold.

2. Forbedret tilgængelighed: Porten til inklusivitet

Tilgængelighed viste sig at være en anden afgørende faktor. Inkluderende design er ikke bare en juridisk forpligtelse; det er en moralsk og strategisk nødvendighed. Vinderne sikrede, at alle medarbejdere, uanset fysiske evner, kunne navigere problemfrit på intranettet. Det nedbryder ikke kun barrierer, men fremmer også mangfoldighed, hvilket fører til en rigere udveksling af ideer og perspektiver.

Forbedret tilgængelighed er ikke kun til gavn for personer med handicap; det øger intranettets rækkevidde i organisationen og fremmer en kultur af inklusion, der kan skabe succes.

Og når det gælder brugernes mulighed for at tage del i din organisation, må du ikke glemme frontlinjemedarbejderne - som i dag er en gruppe af brugere, der realtivt nemt kan inkluderes i organisationens kommunikations- og samarbejdsinitiativer.

 

3. Videnstyring: Frigørelse af forretningsværdi

Effektive knowledge management-applikationer udgjorde en rød tråd blandt prisvinderne. Intranet har i dag udviklet sig til knudepunkter, hvor organisationer kan indfange, organisere og dele deres kollektive visdom.

Vinderne viste, at viden, når den udnyttes effektivt, kan skabe betydelig forretningsværdi. De integrerede værktøjer, der gjorde det lettere at skabe, dele og hente viden. Tænk på det som et digitalt bibliotek, hvor medarbejderne nemt kan få adgang til best practices, historiske data og ekspertindsigt.

Knowledge management-applikationer opmuntrede også til samarbejde og innovation. Medarbejderne kunne samarbejde om projekter, udnytte kollegers ekspertise og fremskynde problemløsning. Det forbedrede beslutningstagningen og accelererede væksten.

4. Kontinuerlig forbedring: Nøglen til relevans

Succesfulde intranet er dynamiske økosystemer, der udvikler sig sammen med organisationen. De prisvindende intranet havde teams, der var dedikeret til at skabe løbende forbedringer, proaktivt søgte feedback, identificerede problemområder og forbedrede intranettets design og funktionalitet.

Disse teams gav intranettet konstant pleje og opmærksomhed. De sørgede for uddannelse, ressourcer og klare forklaringer på nye funktioner. Den løbende forbedring sikrede, at intranettet forblev et vigtigt aktiv.

5. Tilpasning: Skræddersyet til perfektion

Endelig spillede tilpasning en afgørende rolle for succes. I erkendelse af, at hver organisation har unikke behov og udfordringer, tilpassede de vindende intranettet, så det kunne integreres med deres forretningsprocesser.

Tilpasningen gjorde det muligt for organisationerne at tackle flaskehalse og ineffektivitet, specifikke for deres drift. Uanset om det drejede sig om at strømline arbejdsgange eller integrere tredjepartsværktøjer, fik tilpasningen maksimal værdi ud af deres intranet.

Konklusion

Vinderne af 'Intranet and Digital Workplace Award 2023' demonstrerede, at intranet har udviklet sig meget i løbet af de sidste par år, og at personalisering, forbedret tilgængelighed, videnstyring, løbende forbedringer og tilpasning udgør kernen i moderne intranets succes. Vi mener, at disse nøgleprincipper altid bør inddrages af organisationer, når de udformer strategier og planlægger kommende intranetinitiativer.

Til sidst vil Omnia-teamet gerne sige tillykke til vinderne af denne prestigefyldte pris og mest af alt til de to guldvindere, Electrolux, der er førende inden for hårde hvidevarer, og den fremsynede svenske kommune, Malmö stad, som begge har udnyttet SharePoint og Omnia til deres intranetløsninger.

Læs mere om alle vinderne af Intranet and Digital Workplace Awards ved hjælp afdette link.